SAMENWERKINGSVERBAND HELSE LIEFDE IN LIMBURG GEREALISEERD

Door Gilsing lokale media

Stichting Helse Liefde kreeg de opdracht van de provincie Limburg om hulpverlening aan slachtoffers van mensenhandel en de mensen om hen heen in Limburg in bestaande hulpverleningsorganisaties te ontwikkelen en implementeren tot een gecoördineerd netwerk.
Dit resulteert per 29 juni 2018 in het open samenwerkingsverband ´Helse Liefde´. Dit samenwerkingsverband stelt zich tot doel een breed hulpverleningsaanbod aan te bieden voor slachtoffers van mensenhandel en betrokkenen om hen heen.

Het samenwerkingsverband is voortgekomen uit een goede en succesvolle coöperatie met Stichting Helse Liefde, Rubicon, Leger des Heils en Koraal.

Het samenwerkingsverband heeft een unieke samenstelling van partners die alle doelgroepen van mensenhandel in de provincie Limburg ruim kunnen ondersteunen. Een voor Nederland uniek aanbod.
Voor de minderjarige doelgroep tot 18 jaar biedt Rubicon ´Gevangen in Liefde ´aan. Rubicon legt binnen ´Gevangen in Liefde´ de nadruk op de hulp aan en begeleiding van het gehele gezin en het netwerk daaromheen. Een gespecialiseerde medewerker van Rubicon begeleidt het gezin in de eigen thuissituatie en stemt de hulpverlening af op de specifieke omstandigheden.
Doel is om de kracht van het gezin en het netwerk te versterken en te behouden en zo de
mogelijkheden op een kansrijke toekomst voor het hele gezin te vergroten.

Voor de meerderjarige doelgroep vanaf 18 jaar biedt het Leger des Heils het hulpverleningsaanbod ´Levenskracht ´aan. ´Levenskracht´ is een intensief en specialistisch begeleidingstraject dat specifiek is bedoeld voor sekswerkers/prostituees die in de problemen raken of uit de prostitutie willen stappen . De begeleiding is ambulant en 1-1 met de sekswerker. Daarnaast investeert het Leger des Heils ook in outreachend werken zowel online als op plekken waar sekswerk plaatsvindt. Deze werkzaamheden worden in samenwerking met diverse ketenpartners uitgevoerd".

Koraal Groep en het expertisecentrum mensenhandel en (jeugd)prostitutie (onderdeel van Lumens) bieden samen een genderspecifiek behandelprogramma aan dat gericht is op cliënten tussen 12 en 27 jaar die het (vermoedelijk) slachtoffers zijn van mensenhandel en waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB), al dan niet in combinatie met psychiatrische problemen.

Per 1 januari 2019 is stichting Helse Liefde veranderd in expertisebureau Helse Liefde.
Het expertisebureau Helse Liefde biedt ondersteuning bij alle hulpvragen, trainingen, advisering, netwerkontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast biedt het expertisebureau een ruim aanbod aan voorlichtingen voor scholen, ouders en deskundigen.

Voor een goede coördinatie, preventieve maatregelen en snelle hulpverlening kunnen hulpverleners en politie vanaf 29 mei 2018 direct voor de specifieke doelgroep terecht via de navolgende telefoonnummers:

Rubicon: 0475-588400 (www.rubicon-jeugdzorg.nl)
Leger des Heils: 06-15214887 (www.legerdesheils.nl/limburg-brabant)
Koraal: 088-5057406 (www.koraalgroep.nl)
Expertisebureau Helse Liefde: 046-4741622 (www.helseliefde.nl)

Het samenwerkingsverband streeft er naar om haar aanbod en ketenpartners in de toekomst te verruimen om de hulpverlening steeds te meer te verbeteren.

 

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Waar besteed jij het vakantiegeld aan dit jaar?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  inmaak potjes

  62x HAK potten (350 gr/300 ml) = 10 euro 55x potten appelmoes (350 gr /300 ml) = 8,50 euro assorti, goudkleurige deksel, variërend 23x groot 350 ml, 23x midden 300 ml + 6 klein 200 ml) = 8 euro 42x potjes met kleurige deksel. Inhoud 175 ml. = 8,50 euro Lees meer
 • Headline 1

  werkbank

  I.z.g.st. Werkbank met degelijke zware bankschroef 3 mtr. lang / 60 cm. breed / 90 cm. hoog. Multiplex blad en onder-blad. Lees meer
 • Headline 1

  Drie Kleedjes om te borduren

  Drie Kleedjes om te borduren Een Ecru kleurig 84-82 cm,patroon erbij. Een Wit voorgedrukt 72-70 cm Een Wit Kerst kleedje 83-83 cm Lees meer
 • Headline 1

  TE HUUR

  TE HUUR, Jacht te huur voor vakantie. 4 slaapplaatsen, douche, wc, keuken, binnen en buiten sturen, groot achterdek. Te bevaren door heel NL, B en D. We verhuren hem per week/ 2weken/3/weken. Voor info: f.vdknaap@kpnplanet.nl Lees meer
 • Headline 1

  Vertalingen nederlands-duits of duits-nederlands

  Hoi idereen, mijn naam is Anja, ik ben van duitse afkomst maar woon in Nederland. Ik wil ja graag helpen met jullie kleine vertalingen. Soms heb je wel even hulp nodig, bij vertalen van en brief van en duitse instantie, of als je je bedrijf willt uitbreiden naar de oosterburen. Vertalingsbureau? Vergeet het maar bij kleinere teksten! Ik vraag 1,50 Euro per regel, verder geen kosten aan verbonden. Graag reageren via mail gewoonani@gmail.com Lees meer

Laatste reacties